Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Μια Ιστοριούλα - Ποιός λέτε να νικήσει?

Βρισκόμαστε στο έτος 2009. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος των αντικαπνιστών.
Όλη; Ευτυχώς όχι όλη, καθώς υπάρχει ακόμα ένα χωριουδάκι κάπου στην Κέρκυρα που οι κάτοικοι του αντιστέκονται και θα αντιστέκονται πάντοτε στον κατακτητή.

Ας περάσουμε όμως να δούμε αναλητικότερα τους ήρωες της Ιστοριούλας μας:

Αρχηγός του χωριού, ένας Αφρικανός (ήρθε με ποδοσφαιρική μεταγραφή από Ζιμπάμπουε στην ομάδα του νησιού και παρέμεινε - γινόντουσαν αυτά ακόμα το 2009) εν ονόματει Ντουμ Ανιάζο.

Βοηθοί του αρχηγού και χέρια του (δεξί και αριστερό) άλλοι δυο ξένοι που κανείς δεν ξέρει ακριβώς την Ιστορία τους... Ο Μπομπ Φουγαράκης (πολεμιστής) και ο Βασίλης "Big" Μπάφος. Για τον τελευταίο, γνωρίζουμε πως είναι Ελληνοαμερικανός από το Τέξας και πως στο νησί εκτρέφει γελάδια και βουβάλια.

Άλλοι σημαντικοί κάτοικοι του χωριού, ο Γιάννης Ρίζλας κατασκευαστής τσιγαροχάρτων και φίλτρων και ο άσπονδος φίλος του (Ν)άσος Άφιλτρος, καπνοπαραγωγός. Αυτοί οι δύο μπλέκονται πολύ συχνά σε καυγάδες γιατί ο Ρίζλας κατηγορεί τον Άφιλτρο πως με τα καπνά του δηλητηριάζει τον κόσμο καθώς είναι μπαγιάτικα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Μετά από λίγες όμως φιλικές μπουνίτσες (και με την συμμετοχή και των υπολοίπων χωριανών - που δεν χάνουν ευκαιρία για έναν καλό καυγά), το θέμα λήγει σχετικά σύντομα

Επίσης ένα μικρό χωριό που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα μπορούσε να μην έχει και έναν πρεσβύτερο, ο οποίος αν και Έλληνας 123 ετών παρακαλώ, ζητάει να τον φωνάζουν με το χαϊδευτικό "γερό πνευμόνι". Μεταξύ μας, αν και πνευμόνια μπορεί να έχει γερά, μάλλον η μνήμη του έχει εξασθενήσει και δεν θυμάται πλέον το πραγματικό του όνομα...

Για να "εξυμνεί" τα κατορθώματα των συγχωριανών του υπάρχει και ένας τροβαδούρος, μαέστρος στην χρήση ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου, μπουζουκιού και δεν συμμαζεύεται, με το όνομα Μάρκος Βάμβακας ή αλλιώς "Ο Θεριακλής" ο οποίος έχει και μια ειδική μαγική δύναμη. Καταφέρνει με την μπάσα μελωδική φωνή του να σαγηνεύει τα πλήθη, που τον εκλιπαρούν να σταματήσει να τραγουδάει για να μην λιποθυμήσουν από έκσταση.

Και τέλος ο παπάς του χωριού, ο Αρχιμ. Αστούρης στον οποίο το χωριό χρωστάει την ύπαρξη του. Μαέστρος στην χρήση και ταυτοποίηση νέων ποικιλιών καπνού και βοτάνων, ο Αρχιμ. Αστούρης παράγει με μυστική συνταγή που έμαθε την δεκαετία του '60 στα Μάταλα της Κρήτης και χάνεται στα βάθη των αιώνων, ένα ειδικό μείγμα καπνού που όταν το καπνίζεις γίνεσαι άτρωτος και υπεράνθρωπος. Η μυστική συνταγή αυτή όμως περνάει από στόμα Αρχιμανδρίτη σε αυτί Αρχιμανδρίτη, και έτσι δεν έχουμε λεπτομέρειες για την σύσταση της...

Και τώρα ας περάσουμε στο απέναντι στρατόπεδο:

Γύρω από το χωριό υπάρχουν 4 κέντρα απεξάρτησης από την Νικοτίνη.
Το Νικορέτ, το Βαρενικλίν, το Ζυμπάν και το Βουπροπιόν.

Αρχηγοί των 4 αυτών κέντρων απεξάρτησης είναι κατά σειρά οι:

Ε. Γκύου: Μητέρα τριών παιδιών (και φορέας διδύμων), στο Νικορέτ.

Π. Αθητικός: Είναι πρώην δημόσιος υπάλληλος με την κακή συνήθεια να επιβάλει την γνώμη του και στους άλλους - συχνά θα τον δείτε να έρχεται δίπλα σας την ώρα που καπνίζετε και να βήχει ηχηρά. Είναι στο Βαρενικλίν.

Μαρία Μικρή: Η αρχηγός και κλινικάρχης του Ζυμπάν. Προσοχή, μην την υποτιμάται! Κάτω από αυτό το μικροσκοπικό κουκούλι κρύβεται ένας πολύ επικίνδυνος άνθρωπος. Όσοι καπνιστές έκαναν το λάθος βλέποντας την να χοροπηδάει από δω και από κει ανέμελα και να τραγουδάει έχοντας στο στόμα το γλυφιτζούρι της, δεν πρόλαβαν να το μετανιώσουν. Καλύτερα να την αποπλανήσεις, παρά να σε πιάσει να καπνίζεις!

Johan Σπιούνος: Ο χειρότερος από όλους! Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος κρύβεται κάτω από την Χαρτοσακούλα που φορά πάντοτε στο κεφάλι. Οι λίγες πληροφορίες που έχουμε συλλέξει για αυτόν, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως είναι Έλληνας της διασποράς (Από Γερμανία ίσως;) μικρομεσαίος, σπασαρχίδας, με σύμπλεγμα κατωτερώτητας και πως κατά πάσα πιθανότητα κατουριέται ακόμα στον ύπνο του.

Και τέλος ο Αρχηγός όλων, ο μέγιστος, ο "Αρχηγός του κράτους" όπως θέλει να τον φωνάζουν οι υποτελείς του, ο Ιταλός Τισεοκ Τσατσόνι. Ο Αρχηγός δεν εμπλέκεται στις εχθροπραξίες, αλλά αφήνει τους 4 επιτελάρχες του να καθαρίσουν γι' αυτόν. Απαντάται συνήθως στην Αθήνα, στο μέγαρο Μαξίμου, να τρέφεται γαλήνια από τις δάφνες της δόξας του...

3 σχόλια:

kalo paidi alla... είπε...

Φοβερό! Πολύ γέλιο μιας και είμαι τρελός φαν του Αστερίξ κι εγώ...
Το κουφό ξέρεις πιο είναι? Ότι έχω κάνει κι εγώ ποστ με το ίδιο θέμα αλλά σε στυλ ποδοσφαιρικού αγώνα και πολλά φανταστικά ονόματα που έχεις βάλει τα έχω κι εγώ!
Ωραίο πράγμα να βρίσκεις κάποιον με το ίδιο χιούμορ.

Dr Low είπε...

Χάιντεεεε...λάλισες βλέπω! Και σου το είπα...κόψτο το ρημάδι το διάβασμα!

Σου έχω μια περικεφαλαία στο blog. Πέρνα να την πάρεις!

Ksenitemenos είπε...

@ Καλο παιδί αλλά...
Συγνώμη που απαντάω τώρα αλλά λόγω εξεταστικής μπαίνω πολύ σπάνια. Να σου πω την αμαρτία μου, την δική σου ανάρτηση διάβασα και πήρα την ιδέα. Βέβαια προσπάθησα να αλλάξω όσο μπορούσα πιο πολύ τα ονόματα, αλλά κάποια μου αρέσαν πάρα πολύ... Ελπίζω να μην σε πειράζει.

@ El Συντρόφισσα, μετά την επανάσταση του '18 δεν θέλω να βλέπω κορόνες περικεφαλαίες, τίτλους ευγενείας κτλπ. ούτε ζωγραφιστά...
Πάντως στην αυλή σου θα εισέλθω ευχαρίστως! ΤΝΧ για την πρόσκληση