Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Οταν τρέχει το μυτάκι....

Σαν γνήσιος αλλεργικός κι εγώ, αυτές τις δύσκολες μέρες του μήνα (του Μαΐου, μην τρελαθούμε κιόλας) νιώθω το κάλεσμα της μητέρας φύσης σε όλο μου το κορμί... Σπυράκια στο πρόσωπο, πρησμένα μάτια, οι μαύροι κύκλοι που φτάνουν στο σαγόνι και άλλα ωραία πραγματάκια κάνουν την εμφάνιση τους αυτήν την εποχή. Όσοι από εσάς είχατε ή έχετε αλλεργίες, ξέρετε τί εννοώ και τί περνάω. Παρακάτω θα βρείτε διάφορα "φυσικά" γιατροσόφια για να τα καταπολεμήσετε όσο γίνεται πιο ανώδυνα.

Ξεκινάμε όσο γίνεται από πιο ψηλά:

Σπυράκια στο πρόσωπο, εξαφανίστε τα με μια ντομάτα:
Η ντομάτα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για να καταπολεμήσετε την ακμή τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή. Ακολουθήστε τα επόμενα βήματα για να εφαρμόσετε αυτή την απλή μέθοδο:

1) Πλύνετε καλά μια ώριμη ντομάτα.
2) Κόψτε τη σε φέτες και απλώστε τη για 15 λεπτά σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο.
3) Μετά από 15 λεπτά ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με ένα φυσικό σαπούνι που να έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε καλά με μια καθαρή πετσέτα.

Φουσκωμένα μάτια, μειώστε τα με ένα κρεμμύδι ή μαύρο τσάι:
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των σημερινών εργαζόμενων είναι οι αντιαισθητικοί κύκλοι κάτω από τα μάτια. Οι πολλές ώρες στον υπολογιστή , η υπερβολική κούραση των ματιών με το διάβασμα καθώς και οι περιορισμένες ώρες ύπνου είναι οι αιτίες που προκαλούν αυτό το πρόβλημα. Πολλοί από εμάς επίσης έχουν την φυσική προδιάθεση για μαύρους κύκλους:

1) Κόψτε στην μέση ένα ώριμο κρεμμύδι και ακουμπήστε την άσπρη πλευρά του πάνω σε κλειστά μάτια για 5 περίπου λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με ΚΡΥΟ νερό (πάντα με τα μάτια κλειστά και σκουπιστείτε καλά. Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας με το αποτέλεσμα.

Υ.γ αν υπάρχει μετά το ξέπλυμα μυρωδιά "κρεμμυδίλας" χρησιμοποιούμε λίγη οδοντόκρεμα επάνω στα βλέφαρα και ξεβγάλουμε με νερό.

2) Ευεργετικές ιδιότητες για τους μαύρους κύκλους έχει επίσης και το μαύρο τσάι! Πάρτε 2 φακελάκια μαύρο τσάι (το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ) και αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για ένα με δύο λεπτά. Τοποθετήστε τα φακελάκια στα μάτια σας για δέκα λεπτά περίπου. Το μαύρο τσάι βοηθά στο να καταπολεμήσετε το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.

Όταν τρέχει η μυτούλα:
Οι λύσεις πολλές. Άλλες δουλεύουν καλά κι άλλες όχι και τόσο. Εξαρτάται από τον κάθε οργανισμό:

1) Διαλύουμε Ιοδιούχο μαγειρικό αλάτι (μισό κουταλάκι του καφέ κοφτό) και διτανθρακική σόδα (μια μυτούλα) σε 100ml χλιαρό νερό. Το διάλυμα αυτό το ρουφάτε από κάθε ρουθούνι και το βγάζετε από το στόμα (με την βοήθεια σύριγγας - ή καλύτερα εκείνης την φουσκίτσας της Chicco που χρησιμοποιούν για τα μωρά) δύο με τρεις φορές την ημέρα.

2) Φουμέντο αλά Κερκυραϊκά.
Παίρνουμε φύλλα ευκάλυπτου (5-6 φτάνουν) και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα νερό. Βάζουμε την κατσαρολίτσα πάνω στο μάτι της κουζίνας ανάβουμε και μόλις πάρει βράση βάζουμε το κεφάλι μας από πάνω (το οποίο το έχουμε προηγουμένως σκεπάσει με μια πετσέτα) και ρουφάμε τους ατμούς όσο πιο πολύ αντέχουμε. Το ίδιο ισχύει και για το κρύωμα τον Χειμώνα.

Υ.γ. Αν δεν βρίσκουμε φύλλα ευκαλύπτου, ρίχνουμε στο νερό δυο - τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου που προμηθευόμαστε από ένα φαρμακείο. Η συνταγή κάνει θαύματα!

Αυτά τα πολλά κι από μένα... Καλή τύχη με τις συνταγές και να είστε όλοι καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: